een pas op de plaats: in het ziekenhuis!

een pas op de plaats: in het ziekenhuis!

Na vier nachtjes ziekenhuis (die wel twee weken leken) ben ik weer thuis. Alles is overhoop, maar alles is ook weer goed. 🙂

 

Wat er is gebeurd? Nou, ik ging gewoon door. Tot het niet meer ging.

buikpijn!

Op donderdag kreeg ik nare buikpijn. Nu ben ik 30 jaar geleden geopereerd aan darmontstekingen (Crohn) en gebruik ik al meer dan 20 jaar geen medicijnen. Maar nu voelde het niet goed.

ik ging gewoon door… tot de Eerste Hulp

Vrijdagochtend nog gewoon mijn afspraken nagekomen, maar onderweg naar huis de huisarts gebeld voor een spoedafspraak; het leek mij teveel op de klachten van toen. De huisarts stuurde mij meteen door naar de Eerste Hulp.

koorts en ontstekingen

Inmiddels had ik koorts, waren de ontstekingswaarden in het bloed te hoog en gaf de CT-scan onduidelijke beelden. Maar er was wel ‘iets’ te zien aan mijn darmen. Advies: opname met infuus zeer hoge dosering corticosteroïden en antibiotica. De doktoren wilden op veilig spelen mocht het toch de Crohn zijn die weer is gaan opspelen…

zware medicatie

Na de eerste stoot medicijnen verdween alle pijn en daalde de koorts direct!

Omdat de CT-scan zulke vage beelden gaf, is zondag besloten om maandag een darmonderzoek te doen. Helaas heeft dat niets uitgehaald door een verkeerde inschatting.

Dinsdagochtend nieuw bloedonderzoek: alles is weer normaal. De steroïden-stootkuur hebben we (tegen gewoonte, maar vanwege het bijzonder snelle resultaat) direct afgebroken. De antibiotica-kuur maak ik uiteraard af.

20 jaar nauwelijks medicatie… maar vooral zeer zorgvuldig, luisterend en verzorgend met mijn lichaam omgaan. Het heeft resultaat: snel herstel!

alle klachten weg; op naar herstel!

Alle klachten waar ik mee naar de Eerste Hulp ging zijn over. Over een maand samen met de dokter nog een keer terugkijken. En het is tijd om op (zelf)onderzoek uit te gaan. Maar nu eerst herstellen van de stevige medicijnaanval.

 

Ik ben blij; de ‪#‎zomerrust‬ gaat NU beginnen… 🙂

 

delen kan alleen door vermenigvuldigen...

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *