“Wat heeft u gestudeerd?”

Vanavond voor de derde keer in korte tijd rondgereden door een studenten chauffeur die benieuwd was wat ik nou doe.

Mijn antwoord is dan bijna altijd gelijk; dat ik mij bezig hou met groepscoaching. Dat ik groepen leer hoe ze beter samenwerken, efficiënter zijn, bewust maak van hun eigen kwaliteiten, behulpzaam ben bij het vaststellen van hun doelen, maar vooral laat ervaren hoe ze gebruik maken van alle aanwezige kennis in de groep zelf.

De reactie die ik van de studenten krijg is ook bijna altijd dezelfde: “Wat heeft u dan gestudeerd?”
En dan zeg ik “Niets.” Om er aan toe te voegen: “Ik heb niet eens een diploma. Maar ik doe dit werk al 12 jaar met heel veel plezier.”

Meestal is de verbazing dan groot. Net zoals de stilte die dan valt.

 

 

 
(deze tekst is ook gedeeld op Facebook, lees hieronder de commentaren)

delen kan alleen door vermenigvuldigen...

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *