mijn mening over oordelen

mijn mening over oordelen

 

De reden of achtergrond waarom iemand zich misdraagt, onfatsoenlijk of crimineel is, is alleen van belang bij de bepaling van de strafmaat door de rechter of verandering van regelgeving door overheden. In Nederland is iedereen gelijk tot het moment dat hij/zij door een onafhankelijke rechter veroordeeld is.

Zie je iets of maak je iets mee dat volgens jou niet door de beugel kan, dan heb je de opties om: a. aan te spreken, b. een politieagent te zoeken/bellen, c. aangifte te doen.

Zodra wij als Nederlanders (ver)oordelen niet meer overlaten aan het door ons ingestelde en geaccordeerde rechtssysteem… dan zijn wij gestopt een beschaafde natie te zijn.

Ben je het ergens niet mee eens in Nederland? Dan onderneem je actie om dat te veranderen: binnen ons democratisch systeem hebben we manieren, middelen en organisaties genoeg om daar ruimte aan te geven. Heb je daar geen vertrouwen (meer) in? Gebruik dan jouw middelen en energie om dát te veranderen.

Met wijzen, schelden, (ver)oordelen, vechten of welke aanvallende daad dan ook zal deze wereld niet veranderen in een betere wereld. Stop daarmee en kom in actie om zélf de verandering te zijn.

Practice what you preach:
Behandel anderen altijd zoals je door hen behandeld wilt worden.

Als wij dát met z’n allen doen… dan is de verandering van deze wereld begonnen!

 

CoachSander

 

delen kan alleen door vermenigvuldigen...

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *