4x een mobiliteitstip voor de ZP’er

4x een mobiliteitstip voor de ZP’er

Vier mobiliteitstips voor ZP’ers* op een rij die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook geld en vooral tijd besparen.

Aangezien je als ZP’er heel veel zelf moet doen – van postzegels plakken tot het uitvoeren van de opdracht(en) – kun je altijd meer tijd gebruiken. Al is het maar om even te ontspannen of om meer werk te verrichten.

Dus wat als je je tijd nóg efficiënter kunt benutten?

mijn tips door tien jaar ervaring

Elk uur zelf je auto besturen is een dubbel duur uur: andere vormen van reizen zijn goedkoper en je hebt dat uur niet kunnen werken. Dus hoe kun je dat efficiënter en beter maken?

Onderstaande tips zijn op basis van mijn eigen ervaringen of die van collega’s geformuleerd. De tips hebben mij enorm geholpen in de afgelopen tien jaar waarin ik als zelfstandig ondernemer aan de slag ben. Gewoon praktische tips dus.

mobiliteitstip ZP’er no.1:

Je auto buiten de grote stad parkeren in een Transferium en met een goedkoop OV-kaartje naar de binnenstad reizen, scheelt veel geld. Bovendien kun je zo je tijd efficiënter indelen.

Je hoeft niet op zoek naar een parkeerplaats of te betalen voor een dure parkeergarage (parkeren in de binnenstad van Amsterdam of Den Haag kost al snel meerdere tientjes…) en de extra tijd die je er eventueel mee kwijt bent, kun je bijvoorbeeld besteden aan het nog eens doornemen van je aantekeningen voor het gesprek dat zo gaat plaatsvinden of voor het scherp stellen van de doelen die je met deze afspraak wilt bereiken.

mobiliteitstip ZP’er no.2:

Neem voor lange ritten een OV-combi met tax, de NS-Zonetaxi. Of schaf een OV-fiets abonnement aan (€ 10,- per jaar) en huur een fiets voor € 3,15 per dag op het station. Het huren van een elektrische fiets of scooter is € 7,50 per dag.

Merk hoeveel uren je cadeau krijgt om business te doen. Want in de trein en taxi kun je nog bergen werk verzetten. Mijn eigen ervaring is dat ik de best voorbereide aanwezige ben als ik met de trein naar mijn afspraak gekomen ben.

mobiliteitstip ZP’er no.3:

De kosten om een chauffeur af en toe in te huren zijn te overzien, zeker als je dat afzet tegen je eigen kosten/uurtarief.

Neem bijvoorbeeld een studentenchauffeur. Nooit van gehoord? Het principe is heel eenvoudig: er zijn diverse bureaus die studenten in dienst hebben om je in je eigen auto rond te rijden. Je betaalt alleen maar het uurloon van de studentenchauffeur. Hij/zij komt met het openbaar vervoer naar jou toe, rijdt je naar je bestemming en gaat met het openbaar vervoer weer naar huis.

Mijn uren in de auto zijn op deze manier super efficiënt. Het zijn gewoon declarabele uren geworden en het geld is besteed aan de studentenchauffeur: een uitstekende investering.

Ik maak graag gebruik van Zapp: een aanrader!

mobiliteitstip ZP’er no.4:

Plan je ritten ruim van tevoren, met welk vervoermiddel je ook gaat. Gebruik bijvoorbeeld Google Maps om je reis te plannen en Google Streetview om goed te bekijken waar je moet zijn, waar nou precies de ingang is of waar je kunt parkeren. Niets is zo vervelend als op tijd zijn en toch te laat komen omdat je het gebouw of de ingang niet kunt vinden.

 

Heb je zelf nog tips om geld en/of tijd te besparen als ZP’er? Deel het met andere ZP’ers met een reactie op deze blog.

 

* ZP’er: Zelfstandig Professional… het doet de zelfstandige meer eer aan te benoemen wat hij/zij wél is (zelfstandig en professioneel) dan nadruk te leggen op wat de zelfstandige niét heeft (personeel). 🙂

delen kan alleen door vermenigvuldigen...
  1 Comment On This Topic
  1. Nina
   on dec 5th at 11:01 am

   Kijk eens goed naar de abonnementen van de NS. Ik reis veel in de daluren en heb om die reden voor 100 euro een daluren vrij abonnement. Daar bespaar ik veel geld mee.


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *