loslaten: soms zit het gewoon niet mee… dan maar op een andere manier

loslaten: soms zit het gewoon niet mee… dan maar op een andere manier

Afgelopen zomer kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik niet helemaal in de ‘flow’ zat. Het ging heel subtiel. Besluiteloosheid. Geen zin. Niet fijn.

Als antwoord bedacht ik mij dat ik gewoon moe was; het was tijd voor rust, voor ontspanning. Gewoon even mijn hoofd lekker leeg maken en dan zouik weer verder kunnen. Dan zou het allemaal vanzelf over gaan.

Maar dat was het niet. Er bleef iets ‘zeuren’. Het maakte mij niet blij. En het werd bovendien langzaam erger.

alleen maar erger

De zomermaanden zijn altijd rustig in trainingsland. Alle tijd om het rustig aan te doen en gewoon gehoor te geven aan ‘geen zin’ en ‘even niet’. Maar het was niet de oplossing. Het vervelende gevoel ging niet weg. En ik had geen enkel idee hoe het dan op te lossen.

en ineens wist ik het

En ineens was er licht. Ik begon het langzaam te zien… eerst vaag, maar allengs steeds helderder: Ik voel mij gevangen. Gevangen in gewoonten en modellen. In afspraken en hoe dingen zouden moeten. In wat klanten verwachten en wat ik graag wil. Ik vind het op deze manier niet leuk meer. Dit gaat de oplossing niet worden. Het zal anders moeten.

11 jaar geleden

Mijn bedrijf bestaat nu 11 jaar en 12,5 jaar geleden ben ik mijn trainingsopleiding gestart met de woorden ‘ik wil alleen maar doen wat ik leuk vind’. En mijn leven beantwoordt niet meer aan die voorwaarde. Ik moet weer terug naar wat ik leuk vind.

“zelf mijn leven besturen”

Dat schreef ik anderhalf jaar geleden in een blog op deze site. Het is nu tijd voor een volgende stap. Opnieuw richting kiezen. Zelfs dat lijkt een patroon te worden… het maken van keuzes omdat het niet meer werkt zoals het werkte, niet meer oplevert wat het opleverde.

en dan nu de verandering

Maar hoe het dan zal gaan zijn? Ik heb nog geen idee. Heel eerlijk heb ik nog nooit een beeld gehad van hoe de toekomst eruit zou moeten zien. Dus waarom zou ik daar nu dan mee gaan beginnen?

stoppen met wat niet leuk is

Wat ik wel ga doen? Ik ga stoppen met wat niet leuk is. Waar ik geen energie van krijg. Dat vraagt van mij dat ik mij (voor het eerst) ga afvragen wat ik niet leuk vind.

Dus stop ik met coachingstudio de Ruimte. Misschien komt er iets anders voor in de plaats. Maar dat hoeft niet.

En ik ga stoppen met klanten die het alleen maar over geld hebben. Ik weet dat ik een redelijke prijs vraag voor wat ik aanbied. Ik ga in deze discussies geen energie meer steken. Ik wil het niet meer over geld hebben.

Bovendien zal ik zaken simpeler gaan maken: snijden in wat niet meer hoeft of niet meer nodig is. Zo min mogelijk ‘moeten’. En dat is nog best wel een ‘dingetje’; ik moet nogal veel van mijzelf. Meegekregen in de opvoeding.

opvoeding; vasthouden of loslaten?

In en door mijn opvoeding heb ik geleerd om een focus te hebben op ‘vasthouden’. En dat terwijl je ook opgevoed kunt worden in ‘loslaten’. Laat ik nu mijzelf maar eens heropvoeden dan. In loslaten. In niet meer zoveel dingen heel erg belangrijk vinden. En dus ga ik meer doen wat leuk is!

Dat lijkt makkelijker dan het is, kom ik nu achter. Maar ik ga er wel uitkomen… komt allemaal goed! 🙂

 

Maar… als je mij wilt helpen: wat zou ik kunnen gaan doen? Of: wat denk jij dat ik leuk zou vinden om te (gaan) doen?


PS: ik ben benieuwd of je gaat zien aan mij wat ik allemaal ga loslaten… 😉

delen kan alleen door vermenigvuldigen...
    1 Comment On This Topic

    1. […] CoachSander.nl:soms zit het gewoon niet mee… dan maar op een andere manier – CoachSander.nl op zelf mijn leven besturen […]


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *