#lifechange: interactie tussen voelen, denken en je lichaam

#lifechange: interactie tussen voelen, denken en je lichaam

Zoals ik eerder schreef ga ik verder met loslaten. Sterker nog, ik ga mij bevrijden van de beperkingen van mijn lichaam. Ook dat is loslaten.

mijn lichaam beperkt mij; ik ga loslaten wat mij beperkt

Door daar anders mee om te gaan en anders over te denken en te voelen. Al jaren weiger ik dat mijn lichaam mijn leven bepaalt. Ik ben niet mijn lichaam en ik ben niet mijn ziekte. Ik ga een stap verder.

Voelen, denken en lichaam zijn als één geheel sterk met elkaar verbonden. En door mijn voelen en denken te beïnvloeden, heb ik mijn lichaam veranderd. Maar verder veranderen lukt niet meer via voelen en denken. Ook al zet ik mijn leven op zijn kop.

3 delen: mijn lichaam, mijn denken en mijn voelen

Het ‘waarom’ doet er voor mij nu niet meer toe, feit is dat mijn lichaam mij (nog steeds) beperkt. Daarbovenop ben ik ervan overtuigd dat er een duidelijke link is tussen wat je voelt, wat je denkt en de reactie(s) daarop van/in je lichaam. Sterker: er is een onlosmakelijke verbondenheid tussen die drie. Als de een verandert, veranderen de andere twee mee.

de link tussen voelen, denken en je lichaam

Kwantumfysica vertelt ons dat wát je denkt ook bewaarheid wordt. Medisch onderzoek leert ons dat wat je denkt van grote invloed is op hoe je lichaam opereert en functioneert. En uit ander medisch onderzoek blijkt dan weer dat een lichamelijke beperking invloed heeft op hoe je je voelt.

Als er een link van beïnvloeding is tussen die drie, dan kun je dus ook (bewust) via de een invloed uitoefenen op de ander om iets te bereiken. Zowel negatief als positief.

mijn lichaam

Zo ben ik er in ieder geval van overtuigd dat alles wat mijn lichaam mankeert een directe link heeft met wat ik voel en wat ik denk. Of juist met wat ik in het verleden heb gevoeld en heb gedacht. Als je je negatief voelt of als je negatief denkt, heeft dat (uiteindelijk) een lichamelijk effect. Meestal een nagatief effect…

Soms was de link tussen voelen of denken en de lichamelijke klacht direct merkbaar, maar soms ook pas na jaren. Mijn persoonlijke constatering is dat het moeilijk kan zijn om een directe aanleiding of link te vinden; het gaat nimmer tegelijk op.

verandering is nodig?

Ja, ik vind van wel. Gewoon omdat alles altijd in beweging is. Kijk naar een boom: ze groeit, verandert, leeft, gaat dood en begint opnieuw. Al is het soms heel langzaam. Stilstand is achteruitgang (in mijn ogen).

Uiteraard: behoud het goede! Maar ondertussen ben ik voortdurend op zoek naar voortgang en verbetering. Vooral ook mijzelf gemakkelijker en beter voelen. Zonder pijntjes, zonder angsten, zonder zorgen. Daar zit mijn ideaal. En daarvoor ga ik met liefde verder met veranderen en ontwikkelen.

voelen en denken in het verleden en nu

Ondertussen heb ik de afgelopen jaren mijn lichaam anders laten functioneren. Juist door heel bewust mijn gevoelens en mijn gedachten positief te laten zijn.

Op dit moment voel en denk ik dus heel anders dan in het verleden. Maar hoe mijn lichaam nu functioneert, is voor een deel nog steeds een reactie op wat ik vroeger dacht en voelde.

mijn lichaam verandert nu niet

Op dit moment kom ik niet verder. Mijn lichaam zit vast. Er is een drempel waar ik niet overheen kom door het beïnvloeden van mijn voelen of mijn denken.

Tijd voor een andere aanpak! Daarom heb ik nu besloten om voor het eerst(!) mijn lichaam direct te beïnvloeden. Ik ga op dieet.

Dus in plaats van dat ik mijn lichaam probeer te beïnvloeden met wat ik voel en denk, ga ik nu direct invloed uitoefenen op mijn lichaam met een dieet dat ontgift, ontslakt en waarmee ik (ook) gewicht kwijtraak.

ik ga mijn lichaam beïnvloeden

Geen aanpassen meer op de reacties van mijn lichaam, maar mijn lichaam laten passen bij mijn gedachten en wat ik voel. Dus niet meer iets laten omdat het pijn doet of omdat het niet gemakkelijk is. Nee, ik ga mijn lichaam aangeven hoe ik mijn leven graag zie en wat ik graag wil doen.

Met het dieet dat ik nu gestart ben, zal ik in de komende weken en maanden mijn lichaam een nieuw ijkpunt geven. Een nieuwe start.

#lifechange: een nieuwe start, ik laat los

Klinkt pretentieus, ik weet het. Maar door lichamelijk zaken los te laten en mijn leven niet meer in die zin te ‘bepalen’ heb ik straks ruimte om ook los te laten in wat ik voel en wat ik denk.

Voor nu, en voor de komende weken, is alles wat ik voel en denk erop gericht om mijn lichaam te ondersteunen om los te laten.
Ik ga gewicht loslaten,
ik ga afvalstoffen loslaten.

 

En dit alles om straks verder te gaan, te worden wie ik werkelijk ben.
Ik ga gewoonten loslaten,
ik ga verleden loslaten.

 

 

delen kan alleen door vermenigvuldigen...

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *