beeldvorming

beeldvorming

In de buik van een moeder zaten twee baby’s. De ene baby vroeg aan de ander: “Geloof jij in leven na de geboorte?” waarop de ander antwoordde: “Maar natuurlijk. Er moet iets zijn na de geboorte. Misschien is het hier alleen maar een voorbereiding op wat er later komen gaat.”

“Nonsens,” zei de eerste. “Er is geen leven na de geboorte. Wat voor een leven zou dat dan moeten zijn?”

“Ik weet het niet,” zei de tweede, “maar er is vast meer licht dan hier. Misschien lopen we wel met onze benen en eten we met onze mond. Misschien hebben we meer zintuigen dan we nu kunnen begrijpen.”

De eerste antwoordde: “Dat is absurd. Lopen is onmogelijk en eten met onze mond? Belachelijk! De navelstreng geeft ons voedsel en alles wat we nodig hebben. Maar de navelstreng is zo kort. Leven na de geboorte kan dus niet bestaan.”

De tweede bleef aandringen: “Nou, ik denk dat er iets is en misschien is het anders dan hier. Misschien hebben we die fysieke verbinding van de navelstreng helemaal niet meer nodig.”

“Onzin,” vond de tweede. “En als er al leven is na de geboorte, waarom is er dan nog nooit iemand teruggekomen om daarover te vertellen? Geboorte is het einde van het leven. En na de geboorte is er niets dan duisternis, stilte en vergetelheid. Het zal ons helemaal niets brengen.”

“Nou, ik weet het niet hoor,” zei de tweede, ”maar we zullen vast Moeder ontmoeten en Zij zal voor ons zorgen.”

De eerste antwoordde: “Moeder? Jij gelooft echt in Moeder? Dat is toch werkelijk lachwekkend. Als Moeder bestaat, waar is Zij nu dan?”

“Ze is overal om ons heen,” zei de tweede. “We zijn door Haar omgeven. We zijn van Haar. Het is in Haar dat we leven. Zonder Haar zou deze wereld niet kunnen bestaan.”

De eerste zei: “Nou, ik zie Haar niet, dus ik kan alleen maar tot de conclusie komen dat Ze niet bestaat.”

Hierop kon de tweede maar één antwoord geven: “Soms, wanneer je in stilte bent en je focust en luistert heel goed… dan kun je Haar aanwezigheid waarnemen. Dan kun je Haar liefdevolle stem horen van boven.”

 

 

(originele Facebook-post van BarefootCollege, vertaling uit het Engels)

 

 

delen kan alleen door vermenigvuldigen...

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *