bloggen over (mijn) gezondheid

bloggen over (mijn) gezondheid

Het is inmiddels bij meerdere mensen bekend dat ik eigenlijk een hele slechte gezondheid heb… Maar wat doe ik daar aan?

Soms refereer ik nog wel aan mijn blog ‘Ik ben niet mijn ziekte’ uit 2011, maar heb ik eigenlijk nooit antwoord gegeven hoe ik met mijn ziekte(n) omga. Wat doe ik allemaal zodat ik wél 60 tot 80 uur in de week actief bezig ben en kan zijn? 

omgaan met aandoeningen

Ja, ik heb nog steeds meer dan vijf chronische aandoeningen. Allemaal zaken waar je niet dood aan gaat, maar wel heel veel last van kunt hebben. De afgelopen 25 jaar heb ik geleerd hoe daar beter mee om te gaan. En wel op zo’n manier dat ik er geen of bijna geen last meer van heb.

Soms is dat door het gebruik van voedingssupplementen (die gebruik ik nogal veel, ik geef het toe, kijk maar naar de foto hierboven…), of door sommige zaken gewoon niet meer te eten of te drinken. Maar ook het speciaal wel eten van zaken of het achterwege laten van handelingen. 

Er zijn tijden dat het omgaan met mijn lichaam (zo noem ik dat soms) zo vanzelfsprekend is dat ik het niet eens meer bewust doe. Voorbeeld: ik ga nooit op een stenen oppervlak zitten, ik weet dat ik dan meteen Ischias krijg. Niemand merkt dat, niemand weet dat. Zelfs ik denk daar alleen maar aan zodra ik een stenen zitplaats zie.

gezondheidsblogs

Om antwoord te geven op de vragen die ik regelmatig over mijn gezondheid krijg, ga ik er blogartikelen aan wijden. Niet over hoe jij het zou moeten of kunnen doen. Niet over wat goed of slecht voor je is. Nee, blogartikelen over wat ík doe en wat ík gebruik. En dan kun je zelf kijken  of je daarmee iets wilt doen en op welke manier.

product placement

Ik zal heel eerlijk zijn. Soms maak ik ook reclame voor producten die ik gebruik. Niet omdat ik daarvoor word betaald, maar gewoon omdat het zaken zijn die ik gebruik en waar ik achter sta. Je hoeft het niet aan te schaffen. Ik vertel enkel en alleen wat ik gebruik en wat dat met mij doet.

wil jij ook?

Wil jij ook meer productiviteit? Wil je meer kunnen dan je nu doet? Meer uren bezig zijn dan je gezondheid nu toelaat? Volg dan mijn blogposts op CoachSander.nl met de tag ‘gezondheidblogs’! 🙂

 

delen kan alleen door vermenigvuldigen...

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *