Monica Lewinsky tells her own story… ‘Cyber bullying’ begon hier…

Voor het eerst vertelt Monica Lewinsky haar verhaal. Hoe het voelt om binnen 24 uur een publiek verguisd persoon te worden. Cyber bullying was uitgevonden…

haar meest persoonlijke leven openbaar

In dit open en eerlijke verhaal vertelt Monica Lewinsky hoe het was om aan de schandpaal genageld te worden. Om de meest intieme delen van je privé leven telkens opnieuw en overal te moeten lezen. Maar vooral ook bekritiseerd te zien. Sterker; ze werd alle namen genoemd die er maar lelijk zijn.

hoe het voelt om voortdurend uitgescholden te worden

De video duurt bijna 20 minuten, maar is alles waard om te horen hoe haar ervaringen waren. En nog steeds zijn. Wat het met iemand doet als je voortdurend, constant, op alle mogelijke manieren, dag in en dag uit… gepest wordt. Dat ze bij voortduring dacht dat ze dood wilde. Laat het een bewustwording zijn over wat woorden online aan kunnen richten.

en nu? nu zou de wereld toch moeten veranderen…

De cultuur van vernedering van de ander online zal moeten gaan veranderen, zo zegt ze. Wat we nodig hebben is dat onze houding gaat veranderen op internet, mobiele platforms en in de samenleving waarin wij leven.

er mag meer medeleven zijn

Ik ben het helemaal eens met Monica Lewinsky: Online is een tekort aan medeleven. En nee, hier heb ik het niet over de platforms waar mensen elkaar persoonlijk kennen. Maar juist daar waar men elkaar niet kent, en zonder enige schaamte schreeuwt zonder enig medeleven tegen wie men schreeuwt.

Elk woord dat je zegt, schrijft of typt wordt gelezen door een mens. Een mens dat voelt. Een mens dat graag erkend en herkend wil worden. Een mens dat gevoelens heeft.

doe je mee?

Voortaan ga ik nog meer opletten op de woorden die ik zeg en schrijf. Maar ga ik anderen ook aanspreken als ze geen rekening houden met de gevoelens van anderen.

Doe jij ook mee? Samen kunnen we de verandering in gang zetten!
Zullen we samen afspreken om voortaan na te denken voordat we iets schrijven over een andere persoon? Of het écht wel nodig is om die woorden te gebruiken…
Dank je Lian van Breemaat Janssen dat je mij op deze video attent maakte!

 

 

nog meer video’s om je mindset te veranderen

Deze (en de andere video’s) wil ik wel eens in mijn trainingen gebruiken. Gewoon omdat ze van toepassing zijn of een andere minste geven. Neem ook eens een kijkje bij CoachSander.nl > video voor meer illustrerende video’s.

 

 

 

delen kan alleen door vermenigvuldigen...

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *