ik stop

ik stop

Ik stop met Twitter en Facebook. Voor nu tenminste. Het ontbreekt mij aan tijd en ik merk dat het mij steeds meer energie kost. Daarom stop ik er even mee, voor nu.

ik stop met Twitter

Met meer dan 106.000 tweets sinds augustus 2009 en meer dan 3000 volgers mag ik wel zeggen dat ik veel getwitterd heb. En ik heb hele leuke mensen leren kennen én in levende lijve ontmoet; mensen die ik anders nooit had leren kennen. Sterker nog; er zijn opdrachten voor training en coaching die ik nooit gekregen zou hebben zonder Twitter. En ik vond via Twitter zeer vakbekwame mensen die voor mij werk doen, die ik anders nooit gevonden zou hebben.

Maar het is nu anders. En het ontbreekt mij aan tijd.

ik stop met Facebook

Enkele jaren nadat ik met Twitter begonnen ben, startte ik ook met Facebook. Persoonlijker en meer ruimte voor contact. Ik heb het altijd met opzet klein gehouden; maar 259 vrienden en mijn openbare berichten worden gevolgd door 88 mensen. Via Facebook heb ik veel mensen nog persoonlijker leren kennen. Heel bijzonder en heel fijn!

Maar het ontbreekt mij aan tijd om te lezen en te volgen.

een dag is maar 24 uur…

Van die 24 uur heb ik gelukkig maar 6 uur slaap nodig, maar dan nog is die overgebleven 18 uur te kort voor wat ik allemaal doe. Bijna elke dag heb ik 3 tot 12 uur zeer persoonlijk contact met anderen in de vorm van coachinggesprekken en trainingen. Dan kan ik niet bezig zijn met mijn telefoon of laptop, laat staan social media.

En dan heb ik het nog niet over het regelen en organiseren van die coachinggesprekken en trainingen. Of de reistijden, het schrijven van blogs en artikelen, inrichten / teksten voor websites, etc. etc. En ook mijn echtgenoot vindt het fijn als ik thuis aandacht heb. Omdat ik er niet van houd om dingen ‘half’ te doen: daarom maak ik keuzes.

Begrijp mij goed: ik klaag niet! Het zijn allemaal keuzes die ik van harte gemaakt heb en met veel plezier uitvoer. Maar mijn keuzes zullen strikter moeten zijn. En ook dat heeft natuurlijk alles te maken met de blogs over hoe het nu met mij gaat.

en er komt nog meer aan!

Naast alle lopende projecten gaan er binnenkort een paar omvangrijke zaken live. Niet alleen een nieuwe vormgeving voor de bedrijfswebsite CT2.nl. Maar ook totaal nieuwe zaken als CoachingBlog en de CT2 shop gaan straks online. En de landelijke campagne van MisterCoach die op stapel staat of de website STARTindeOR.nl… En daarnaast schrijf ik ook steeds meer blogs voor steeds meer websites. En zo zijn er nog meer zaken…

daarom gebruikt ik de PVC-methode!

Voor nu zet ik PVC in als methode: ik ben mij bewust van de processen, ik wil de verbinding in kwaliteit verbeteren en daarom pas ik mijn communicatie aan… Nu kunnen we het daadwerkelijk hebben over kwalitatief betere inhoud. En dat ligt geheel aan en bij mij.

en nu dan?

Voor nu ga ik stoppen met Twitter en Facebook. ‘k Ga vermoeden dat het niet permanent is. Maar ik moet mijn aandacht verdelen en die is nu te versnipperd. Bovendien denk ik dat wanneer ik weer start met Twitter en Facebook, ik er makkelijker anders mee om zal kunnen gaan; op een manier die mij minder tijd kost.

Als straks de grote projecten op de rit staan en ik zaken anders georganiseerd heb, kom ik weer terug. Dat beloof ik. Wanneer dat is? ‘k Zou ’t niet weten…

Instagram, Foursquare, WhatsApp, SMS, email…

Natuurlijk blijf ik wel online bereikbaar en natuurlijk kun je nog steeds contact met mij opnemen! En ik zal nog steeds zaken online melden en je op de hoogte houden van wat ik doe. Maar dan via alle andere media waarmee je mij online kunt vinden.

Wil je mij blijven volgen? Dat kan via deze sites of manieren:
CoachSander.nl*, CT2.nl*, Instagram*fotoblog Tumblr*, CoachingBlog*, YouTube, LinkedIn
(*elk met eigen nieuwsbrieven)

En wil je persoonlijk contact? Kijk dan op mijn online visitekaartje met álle informatie: huur.CoachSander.in

Dus wie over mij wil weten, kan alles weten. En wil je contact met mij, ik blijf bereikbaar.
‘k Zeg alleen even gedag tegen Twitter en Facebook vanaf maandag 24 februari 12:00u. 🙂

 

PS: Zoals mijn oma altijd zei ‘Er zit een uit-knop aan de TV als je het niet meer leuk vindt!”; zo zit ook op alle social media een ontvolg-knop. Voel je vrij om die knop te gebruiken! 😉

 

delen kan alleen door vermenigvuldigen...
  1 Comment On This Topic
  1. Ingrid de Graaff
   on feb 23rd at 3:33 pm

   Dappere beslissing! Tot: *ergens* :-))


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *