#SanderZwijgt, opnieuw en anders: loslaten!

#SanderZwijgt, opnieuw en anders: loslaten!

Vorig jaar zomer heb ik een week lang gezwegen; alle apparaten gingen uit. Geen computer, geen telefoon en niet praten. Gewoon even helemaal stil zijn met mijzelf. En dat is bevallen, dus nu weer. Maar dan anders!

Deze keer ga ik niet in m’n eentje in een klein huisje zitten. Ik ga nu 5 dagen alleen thuis zijn. Want pas onlangs kwam ik erachter dat ik de afgelopen 12 jaar nooit alleen thuis ben geweest. ‘k Ben dan wel veel weg en onderweg. Slaap dan wel regelmatig in een hotel. Maar thuis is mijn echtgenoot er altijd bij. Lief en fijn, begrijp mij goed! Maar nooit alleen.

Helemaal alleen thuis zijn is anders. En dat ga ik nu 5 dagen doen. Alleen thuis. Maar dan wel 5 dagen met enkel een opschrijfboekje. Geen computer. Geen boeken. Geen video’s. Geen twitter. Geen Facebook. Geen TV… en niet praten.

vorig jaar zomer

Daarnet heb ik alle video’s zitten kijken van vorig jaar #Sanderzwijgt. Filmpjes die ik heb opgenomen waarin ik vertel over mijn ervaringen en belevenissen. Om mezelf na bijna 9 maanden weer terug te zien was wel bijzonder; een video-dagboek van dag tot dag waarin ik zelf vertel wat ik meemaak en hoe ik dat ervaar.

In die blogs komen de woorden ‘dankbaarheid’, ‘loslaten’, ‘luisteren naar mijn intuïtie’ naar voren. Daar draaide het om. En als grootste ontdekking dat ik angst heb om geen geld te hebben (en dan bedoel ik dus niet dat ik rijk wil of moet zijn).

En met die ‘angst’ ben ik ook na #SanderZwijgt verder aan de slag gegaan. Uiteindelijk heb ik het laatste stuk daarvan opgelost met familieopstellingen. Een totaal ander hoofdstuk, maar daar vertel ik graag een andere keer over. Alleen… helemaal opgelost is het nog niet.

In de afgelopen 9 maanden is er veel gebeurd en veel veranderd… Ik ga eens overdenken en vooral voelen wat dat met mij gedaan heeft… En er zijn een paar zaken die mij de afgelopen maanden geïnspireerd hebben…

vanaf vrijdag: loslaten…

Vanaf aanstaande vrijdag ga ik nu weer een week zwijgen. Deze keer heb ik een thema: loslaten.

Voor het eerst in 12 jaar alleen thuis zijn. Zonder dat ik allerlei digitale afleidingen heb. Zonder dat ik met iemand praat. Me, myself and I met een opschrijfboekje… Bovendien ga ik dan ook nog eens mijn hele lichaam letterlijk ‘schoonspoelen’ met vasten. Geen vast voedsel; alleen sappen. En ook m’n darmen laat ik letterlijk schoonspoelen. Alle onnodige ballast eruit.

Een geestelijk én lichamelijk loslaten… ik ben benieuwd…

 

Tot slot een vraag aan jou als lezer: ‘k Ga weer elke dag een video-dagboek bij houden.
Elke dag een video publiceren (zoals vorig jaar) of aan het einde van de week een montage van alle dagen?
EDIT: uit reacties, hieronder maar ook via twitter en Facebook, kwam naar voren dat een dagelijks ‘fieulleton’ veel waardering heeft… Daarom:

De videodagboeken van #Sanderzwijgt:

#Sanderzwijgt, videodagboek dag 1
#Sanderzwijgt, videodagboek dag 2
#Sanderzwijgt, videodagboek dag 3
#Sanderzwijgt, videodagboek dag 4
#Sanderzwijgt, videodagboek dag 5
#Sanderzwijgt, videodagboek dag 6

 

#Sanderzwijgt elke dag volgen? Geef hieronder je mailadres op! Je ontvangt telkens een mail als er een nieuwe vlog online staat.


 

delen kan alleen door vermenigvuldigen...
  7 Comments On This Topic
  1. Rob van den Dungen
   on mei 8th at 9:56 am

   Hoewel het leuk zou zijn om het elke dag te zien, vind ik dat je meer recht doet aan #Sanderzwijgt (en het voor jezelf meer rust geeft) om het pas aan het einde van de week te doen.

   • CoachSander
    on mei 8th at 10:24 am

    Elke dag maak ik een video verslag; het gaat om de vraag: elke dag publiceren of alle video’s in één video te monteren en aan’t einde te publiceren…

  2. Maayke Snelting
   on mei 8th at 9:59 am

   Wauw Sander! Geweldig initiatief dit! Ik heb het vorige keer ook allemaal mee gevolgd en ga het nu weer doen. Ik heb zelf ook aardig wat vervelende dingen meegemaakt de laatste tijd en ik zou willen dat ik de moed en durf had om te doen wat jij gaat doen. Toppie!

  3. Alexander
   on mei 8th at 4:38 pm

   Ik ga voor iedere dag publiceren. Dan kunnen we intenser met je meeleven, het proces volgen. Anders trekt alles in één film aan ons voorbij en voelen we ons meer toeschouwer.

  4. Judith Migchels
   on mei 8th at 4:45 pm

   Helemaal eens!
   Zelf werk ik als Management en Executive Coach. Ook schrijf ik soortgelijke artikelen op verschillende websites en op mijn eigen Blog. Dit kun je lezen op DifferentCoaching.nl.
   Neem eens een kijkje!

  5. Patricia
   on mei 10th at 7:37 am

   Sander, heel veel succes!
   Ik ga je weer graag volgen!


  6. […] jaar op rij #SanderZwijgt heb gedaan. Helemaal alleen een week in een klein huisje in de natuur of gewoon thuis alles uitgezet en gestopt. Geen social media, geen computer en geen telefoon. Gewoon alleen met […]


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *