Geen mail: ramp of Zen?

Geen mail: ramp of Zen?

Afgelopen weekeinde is mijn nieuwe laptop geïnstalleerd… Veel werk geweest. En nu, op maandagmorgen, werkt nog niet alles naar behoren. Zo kan ik op dit moment geen mail ontvangen of verzenden vanaf mijn (nieuwe) laptop… En ik merk dat ik nu dus even niet meer weet wat ik ook al weer allemaal moest doen vandaag… *slik*

Behalve mijn mailprogramma werkt voor de rest wel alles, ik kan in mijn agenda en documenten. En de meest essentiële mail kan ik lezen op mijn telefoon. Maar dat ik nu niet kan werken in mijn vertrouwde mail-omgeving maakt dat ik mij danig onthand voel… Ik weet even niet meer waar mijn prioriteiten en deadlines zijn…

Ik ontvang gemiddeld 50 tot 80 mails, en ik verzend er minimaal een 30 tot 50… per dag. Helemaal niet erg; ik ben er aan gewend. Maar ik merk nu wel dat een groot deel van mijn ‘geheugen’ ook in die mails zit. ‘Even die ene vraag beantwoorden’, ‘Waar was hij nou mee bezig waar ik op zou reageren?’, ‘Wat had ik haar ook alweer beloofd?’, ‘Wat was ook alweer de laatste reactie van die klant?’… Ik onthoud blijkbaar heel veel, maar als ik weet dat ik het ergens kan terugvinden, dan onthoud ik het dus niet!

Nu was het overgaan op een nieuwe laptop hard nodig omdat ik tegen de grenzen van mijn oude laptop aanliep; hij kon mijn prestatievraag niet meer bijhouden. ‘k Ben gewoon om een 10 tot 15 programma’s open te hebben staan met ieder een even zoveel aantal vensters. Daarmee kan ik snel en accuraat werken. Maar ik ben nu mijn spil in dat alles, mijn mails, even kwijt!

Gelukkig is het allemaal een kwestie van tijd; ergens vandaag is het allemaal opgelost, hoop ik. Vooralsnog zie ik het maar als een teken dat ik even rust moet nemen, straks mag en kan ik er weer tegenaan!

Tegelijkertijd is het ook mooi om nu even stil te staan of ik dit nog wel wil, zoveel mails ontvangen en versturen. Vooralsnog is het redelijk essentieel voor mijn manier van werken… Wat als ik mijn manier van werken aan zou passen, zou dat werken als ondernemer? Mooie uitdaging om aan te werken als professional… 😉

Je verwachtte vandaag een mail van mij? Helaas. Dat wordt later dan je van mij gewend bent. Maar dat is voor een keer ook niet zo erg.

Nu doe ik het dus even rustig aan. Digitaal onthand = ontspannen. Zen. Ook fijn. 🙂

 

 

PS: ‘k Krijg, onder andere via twitter en facebook, veel goede raad hoe dit op te lossen. Dank voor jullie raad en medeleven! ‘k Stel het echt op prijs… Volgens mij heeft iedereen een beeld hoe dit voelt…

Gelukkig is mijn ‘mailprobleem’ slechts van beperkte omvang; er is gelukkig geen mail weg. Er is enkel een communicatieprobleem tussen mijn mailprogramma en de Exchange Server (daarom kan ik nog wel mail op mijn telefoon ontvangen). Als het moet kan ik er bij, maar dat is zeer omslachtig en onhandig…. :-0

delen kan alleen door vermenigvuldigen...
  3 Comments On This Topic
  1. Stephan ten Kate
   on nov 14th at 5:49 pm

   Hi Sander,

   Mooi open verhaal! Misschien gelijk een mooi moment om te kijken naar je werkzaamheden en takenlijst: je email als takenlijst gebruiken lijkt mij niet heel erg efficiënt. Dan laat je je leiden door je inbox in plaats van andersom.

   Succes! 🙂

  2. Erica van Tuijn
   on nov 14th at 6:26 pm

   Hallo Sander,

   Ik lees nu dat je mail weer perfect werkt. Gelukkig maar…
   Had je verplicht rust hoe zeggen ze dat “Elk nadeel heeft zo zijn voordeel” ….
   Maar meestal heb je helaas in je hoofd geen echte rust….
   Omdat het onrust geeft als het niet werkt, en je het het liefst zo snel mogelijk opgelost wil zien…
   Maar soms wordt ons geduld op de proef gesteld en….
   wordt het je haarscherp dat het niet vanzelfsprekend is dat je e-mail altijd werkt en dat je er ook voor 100% op kan vertrouwen, zeker als het ook een soort geheugen voor je is….

   Voordeel is wel dat je extreem blij bent als het dan allemaal weer goed en gewoon werkt….
   en dat je iemand hebt gevonden die je daarmee snel kan en wil helpen…..
   Je kunt niet altijd alles zelf oplossen…..
   Daarom ben ik blij als ik problemen heb, dat ik bij jou terecht kan als super goede coach!!

   Erica van Tuijn

  3. CoachSander
   on nov 14th at 6:39 pm

   Sinds vanmiddag werkt mijn mail weer… Toch een vreemd gevoel; maar ik ga sommige dingen tóch anders regelen nu… ;-))


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *