Eindhoven’s trots op een postzegel

Eindhoven’s trots op een postzegel

Als je mensen beledigt in hun eigenheid, gaat de trots opstaan. Dat gebeurde in Eindhoven met de publicatie van het TNT postzegelontwerp met Eindhoven als onderwerp.

De ontwerper, Huug Schipper uit Den Haag, kreeg het voor elkaar om op de voorpagina van het Eindhovens Dagblad te verwoorden dat “Eindhoven maar een deprimerende stad” zou zijn. Dat hij “Eindhoven niet zo goede kende” en daarom drie keer (!) vanuit Den Haag naar Eindhoven was geweest om foto’s te maken. Dat hij eigenlijk het Evoluon er niet op wilde hebben, “niet echt het toonbeeld van schoonheid”…  Ja, iets beters had hij er niet van kunnen maken.

TNT Postzegel EindhovenTja, en wat krijg je dan? Mensen worden boos. Maar in Eindhoven niet eens zomaar boos! Geen protestacties of boze brieven, nee! Een aantal Eindhovenaren hebben het juist op een heel positieve manier omgebogen: Waarom niet zelf een postzegel maken?

 

Eindhoven is een hele creatieve stad. Een hele open stad. Een hele slimme stad. Een stad die eigenlijk een dorp is. En daarom nu juist zo gezellig; iedereen kent elkaar! En samen kunnen we dit heel goed oplossen.

Crew Eindhoven op een postzegel

En er is meer dan genoeg creativiteit in Eindhoven om zelf een veel mooiere postzegel te maken, zo dacht het groepje enthousiastelingen Lisette KapteinManon de GreefNoud de GreefIngrid de GraaffMike VerdonkNicolien Hermens en Marc Dubach. En zij gingen zo op zoek naar de ‘ziel van Eindhoven’.

En ondertussen krijgen ze met hun enthousiasme van alles voor elkaar!

Zo neemt de Haagse ontwerper van de TNT zegel zitting in de jury. TNT maakt het mogelijk dat de winnende postzegel straks te koop is en geeft alle inzenders 50% korting op het drukken van de eigen inzending. Wethouder Fiers gaat de prijsuitreiking graag doen op 22 april as. in de Bibliotheek de Witte Dame. Met een expert-prijs en een publieks-prijs. En wat krijgt de winnaar? In ieder geval een prachtige vergroting van zijn inzending om thuis op te hangen.

Met onze Eindhovense creativiteit en het bruisende Eindhovense sociale leven (digitaal en fysiek) krijgen we alles voor elkaar! Eindhoven is dé crowdsourcing stad van Nederland! Wat is het geweldig om als iemand met mijn vak zo allemaal van dichtbij mee te mogen maken…

En dat heeft allemaal toch maar mooi geleid tot nu al meer dan 64 200 inzendingen van Eindhovenaren en liefhebbers van Eindhoven! Meedoen kan iedereen. Er zijn maar een paar regeltjes.

Waar de trots van een stad al niet toe kan leiden… En het lijkt wel alsof Eindhovenaren ook steeds meer trots worden op hun stad!

Afgelopen zaterdag was een van de mooiste wapenfeiten: Er zijn opnamen gemaakt waarbij het lied ‘Eindhoven’ van Tijn geplaybackt wordt door een groep Eindhovenaren. Hoezo trots?

 

*quotes uit krantenartikel ED 6 januari 2011
delen kan alleen door vermenigvuldigen...
  6 Comments On This Topic
  1. Noud de Greef
   on mrt 16th at 11:27 pm

   Dank! We zitten over de 200 inzendingen ondertussen, heel mooi. Boos was het inderdaad niet echt. Meer opperste verbazing… Waarom geen ontwerper uit de stad zelf? Waarom niet iemand Eindhoven meegemaakt heeft met carnaval, de marathon, geniet van de smurfenvijver bij de lichtjesroute of op de rondweg vlakbij de Fontys nog geniet van herinneringen aan het kinderspeelpaleis?

   Enfin, zoveel kleine en grote dingen die voor iedereen anders zijn. Zo hebben we genoeg postzegels op voorraad voor een heel postzegelboek! Misschien dat zoiets ook nog gaat lukken… Eerst de avond van de prijsuitreiking maar eens mooi gaan maken! En ook daarin zijn we aardig op weg!

  2. Ingrid de Graaff
   on mrt 16th at 11:43 pm

   Wat ’n gaaf verhaal, Sander! En dat het over onze eigen actie gaat, kan ik haast niet geloven 🙂

   En in aanvulling op wat Noud zegt: de avond van de prijsuitreiking wordt mooi. We hebben bijvoorbeeld al de Eindhovense Stadsdichter bereid gevonden aanwezig te zijn en een speciaal gedicht voor deze gelegenheid voor te dragen. Hoe geweldig is dat? En er volgen nog meer verrassingen…

  3. Ingrid de Graaff
   on mrt 17th at 12:09 am

   Bijna vergeten: over de stadsdichter kun je op onze site natuurlijk alles lezen: http://bit.ly/fjyUkX.

  4. Nicolien
   on mrt 17th at 7:26 pm

   We raken steeds trotser op Eindhoven en wat mooi is: dat gaat door alle generaties heen. De jonge mensen nemen het initiatief en de ouderen mompelen met een nauwelijks te onderdrukken grijns: “Joa joa, is ok schon”. Precies omdat we het in Eindhoven voor elkaar krijgen, is de postzegelwedstrijd enorm gaaf.

  5. Manon
   on mrt 18th at 3:46 pm

   Leuk! Dankjewel Sander, voor dit mooie stuk. We zijn er zelf ook heel trots op, zowel op de stad als op ontwerpwedstrijd. Nu op naar de 250 inzendingen. Nog een paar dagen te gaan…

  6. Lisette
   on mrt 20th at 7:19 pm

   Erg leuk geschreven! Wat je met een positieve instelling allemaal kunt bereiken!


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *