Gratis en online: Creative Thinking Magazine

Ben nu een paar dagen druk bezig met een on-line magazine. Leuk en interessant! Het leuke is dat veel mensen positief reageren op het idee en de naam, zonder te weten wat er in komt te staan. En interessant omdat het heel leuk is om te maken en samen te stellen!

Een online magazine?

Vorige week kwam ik een online magazine tegen in een prachtig programma; de bladzijden kon je omslaan als was het een echt tijdschrift, maar dan op je beeldscherm. Net zoals je sommige reclamefolders die je tegenwoordig je mailbox vindt. Het was een leuk tijdschrift en ook nog makkelijk te lezen op deze mooie manier.

Daarnaast zat ik mij al enige tijd af te vragen hoe ik het beste mensen kan vertellen wat ik nu eigenlijk allemaal doe; want ik doe veel… heel erg veel… met heel veel mensen…

‘k Merk dat ik bij klant A het al bijna niet meer voor elkaar krijg te vertellen dat ik ook nog B , C, F, en G doe, terwijl ik ondertussen zowat het gehele alfabet doorloop met zaken die ik doe. Bijna dagelijks. Of in ieder geval wekelijks. Nu ik sinds enige tijd een assistent (Desirée) heb die mij helpt met dingen organiseren en regelen valt het mij nog alleen maar meer op. Dat ik zoveel dingen (tegelijk) doe. Kijk voor de lol maar eens op de ‘wie is CoachSander’ pagina van deze website. En die pagina is ook weer aan een update toe…

Daarom het idee om een magazine te beginnen en dan daarin de mensen aan het woord te laten met wie ik allerlei zaken organiseer en mee samenwerk. Makkelijk gezegd… toen nog gaan doen.

Gesprekken met deze en gene, zelf nagedacht, brainstorm met Desirée, gezocht op internet… Druk mee bezig (tussen de bedrijven door, niet te vergeten). Conclusie; moet te doen zijn.

Inmiddels heb ik (zelf) de vierde mock-up klaar qua design/opmaak. Marketingplan is zo goed als klaar en alle mogelijke inhoud is al op een rij gezet. We zijn al een heel eind. Al meer dan 45 pagina’s.

De naam Creative Thinking Magazine

De naam Creative Thinking Magazine is eenvoudig gekozen; niet alleen komen deze woorden voor in de bedrijfsnaam van mijn ‘main-activity’, het vat ook heel erg goed samen wat ik allemaal doe en hoe ik dat doe.

Creatief denken is in alles waar ik mee bezig ben verweven. Of dat nu een training met brainstorm is, in coaching mensen op een ander been zetten of samen met ontwerpers een mooi design boek maken.

De stappen

De lay-out staat al bijna vast, van een aantal ‘proeflezers’ heb ik zeer positieve reacties gehad. De programmatuur om er een mooie digitale weergave van te maken is ook bijna onder de knie. We weten nu bijvoorbeeld hoe we in het magazine hyperlinks moet maken van de inhoudsopgave naar het betreffende artikel.

Nu nog bepalen wat er in het eerste nummer gaat komen; we hebben genoeg materiaal voor 4 magazine’s! En eigenlijk gebeurd alles nu, dus alles heeft prioriteit. Dus dan toch maar schakelen en een über-prioriteit stellen, ‘wat is nu echt belangrijk’.

Volgende stap het bepalen wanneer het magazine gaat uitkomen en hoe vaak per jaar. De planning is dat we in januari (liefst begin januari) de eerste versie het land in zullen sturen. Aan de hand van het materiaal moet nog worden vastgesteld hoe vaak, we denken nu aan 2 of 4 keer per jaar…

En dan? Ja, er moeten mensen gaan schrijven. Volgens de experts is dat een van de meest tricky zaken, zorgen dat de copy op tijd wordt aangeleverd… ik heb het al aangekondigd bij enkele van de schrijvers die ik in gedachten heb… Nu nog afwachten hoe blij ze gaan reageren…

En nu?

Tja, vast een hype maken heet het… overal erover praten en er mee bezig zijn. Moet niet moeilijk zijn om dat te doen, ik doe toch zoveel? En praat toch met zoveel mensen?

Wil je ook het gratis(!) online magazine Creative Thinking Magazine ontvangen? Abonneer je op deze blog (rechts bovenaan deze site), je krijgt als een van de eerste  bericht als de eerste editie uitkomt!

delen kan alleen door vermenigvuldigen...
  2 Comments On This Topic
  1. lian van Breemaat-Janssen
   on dec 2nd at 3:18 pm

   Heel veel succes.


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *