Eindhoven in Dialoog

Eindhoven in Dialoog

Als Eindhovenaar nodig ik graag alle Eindhovenaren uit voor de eerste voor Eindhoven in Dialoog tijdens de landelijke Dag van de Dialoog op dinsdag 3 november a.s.

In navolging van andere steden in Nederland start Eindhoven dit jaar ook met de Dag van de Dialoog. Op 3 november 2009 gaan in heel Eindhoven mensen met elkaar in dialoog.

In Rotterdam werd de Dag van de Dialoog bedacht en voor het eerst georganiseerd na de aanslagen in Amerika op 11 september 2001. In Rotterdam bleek dat de Dag van de Dialoog mensen dichter bij elkaar bracht, mensen nieuwe inzichten verschaftte en issues boven tafel bracht die voorheen onbesproken bleven. Andere steden, zoals Schiedam, Hengelo, Berlijn en Amsterdam volgden het voorbeeld van Rotterdam en organiseerden hun eigen Dag van de Dialoog. 

Sluit je aan en doe mee; er zijn geen kosten aan verbonden, we verwachten enkel je inspiratie en inzet.

Dag van de Dialoog in Eindhoven op 3 november 2009; ook in het Klokgebouw!

Dit is het eerste jaar dat Eindhoven dit gaat organiseren en zal een jaarlijks terugkerende ontmoeting worden. Aan tafels verspreid over de stad gaan Eindhovenaren met elkaar in dialoog over een lokaal en actueel thema waardoor men zichzelf ontmoet en elkaar (h)erkent. Eindhoven in Dialoog verbindt mensen, dwars door de samenleving, deelt ideeën en dromen, en inspireert tot nieuwe persoonlijke inzichten.

Thema 2009 voor Eindhoven: Lichtend voorbeeld

 

“Lichtend voorbeeld” is het thema dat we voor 2009 hebben gekozen voor onze Lichtstad! Aan tafels van rond de 8 personen, verspreid over de hele stad, gaan inwoners elkaar ontmoeten. Tijdens de dialoog worden ervaringen en dromen met elkaar gedeeld. Samen in gesprek over wie voor jou een lichtend voorbeeld in je leven is geweest en waarom. Hoe kan je zelf een lichtend voorbeeld zijn en op welk vlak? Welke stap ga jij morgen zetten om een lichtend voorbeeld te zijn voor jouw omgeving? Dit zijn de onderwerpen van gesprek tijdens deze leuke en persoonlijke ontmoeting op 3 november ! Doe mee en schrijf je in als deelnemer aan een tafel.

Kijk op de site voor meer informatie en inschrijven: http://www.eindhovenindialoog.nl

De Dag van de Dialoog wordt onder meer ondersteund door mensen en organisaties als:

Herman Wijffels – Co-Voorzitter Worldconnectors

Alexander Rinnooy Kan – Voorzitter SER

Ahmed Aboutaleb – Burgemeester Rotterdam

Het Nederlandse Rode Kruis

het Oranje Fonds

delen kan alleen door vermenigvuldigen...

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *